Η Λέσχη

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Harley-Davidson

δημιουργήθηκε το 1990 από 20 ιδρυτικά μέλη. Γνωστή στο χώρο ως«το Hellas» λόγω της σύντμησης της ξενικής της ονομασίας Harley Davidson Club Hellas, είναι η παλαιότερη και πλέον αναγνωρισμένη ομάδα μοτοσικλετιστών στην Ελλάδα και δεν έχει καμία σχέση ή εξάρτηση από την κατασκευάστρια εταιρία, εκτός φυσικά από την αγάπη και τον θαυμασμό που μοιράζονται τα μέλη της για τα θρυλικά μηχανήματα πουκατασκευάζει.
Σκοπός της δημιουργίας της ήταν η οργάνωσητης κοινότητας των ελλήνων μοτοσικλετιστών και ιδιαίτερα των ιδιοκτητών H-D και γενικά η προώθηση της ομαδικότητας, του μοτοσικλετισμού, του τουρισμού και της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Για να πετύχει αυτούς τους στόχους το Hellas διοργανώνει εκδρομές, ταξίδια, πάρτι, συγκεντρώσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις που απευθύνονται και προσελκύουν όχι μόνο τα μέλη της και τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών H-D, αλλά και τους πολυάριθμους φίλους και θαυμαστές της Harley και της κουλτούρας που τη χαρακτηρίζει. Τέλος, μέσα στους σκοπούς και τα ενδιαφέροντα του Σωματείου είναι η φιλανθρωπική δραστηριότητα, η διάδοση του πνεύματος του μοτοσικλετισμού και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του μοτοσικλετιστή.
Η ανταπόκριση των φίλων της H-D ήταν από την πρώτη στιγμή ενθουσιώδης και έτσι η Λέσχη μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από 600 αιτήσεις για εισδοχές νέων μελών. Αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 150 προσεκτικά επιλεγμένα μέλη, ενώ κατά τα προηγούμενα 20 έτη, έχουν φορέσει περήφανα τα διακριτικά της περίπου 250 ιδιοκτήτες Harley.
Η πρώτη στέγη του Hellas δημιουργήθηκε το1992, στο Θησείο στην Πλατεία Ασωμάτων. Πολλοί εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να αναπολούν τα ξέγνοιαστα εκείνα χρόνια, καθώς όμως τα μέλη και οι φίλοι τηςλέσχης αυξάνονταν, μεγάλωναν και οι ανάγκες. Έτσι, το Δεκέμβριο του 2003 μετακομίσαμε σε νέο κτίριο στη Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως 52, πίσω από το Γκάζι, ενώ τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε στο Περιστέρι Αγ. Παρασκευής 50. Ο χώρος είναι μεγάλος και λειτουργικός και έχει τη μορφή φιλόξενου bikers bar όπου μπορούμε να πραγματοποιούμε τις κάθε λογής εκδηλώσεις μας.
Κατά καιρούς είχαμε μέλη και εκτός Αθηνών, από τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Πάτρα και την Κρήτη. Τα πρώτα επίσημα παραρτήματα τηςΛέσχης μας ήταν στη Χρυσούπολη Καβάλας, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κω και στη Θεσσαλονίκη, όμως σήμερα, εκτός από το Club της Αθήνας, λειτουργεί μόνο το μεγάλο παράρτημα της συμπρωτεύουσας με περίπου 30 μέλη.

Η Ευρωπαϊκή μας παρουσία

 

Η δυναμική της Λέσχης μας δεν περιορίζεταιστα στενά όρια της χώρας μας. Το Hellas έγινε από πολύ νωρίς (απότο 1993) μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Λεσχών Harley-Davidson (FH-DCE).Η Συνομοσπονδία αποτελείται από 60 Ευρωπαϊκές Λέσχες με πάνω από 30.000 μέλη.Κορυφαία εκδήλωση της είναι η Ετήσια Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών H-D, γνωστή σε όλη την Ευρώπη με τον τίτλο Super Rally. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα και προσελκύει χιλιάδες φίλους που καταφθάνουν πάνω στις μηχανές τους, για να απολαύσουν τη ζωή στο ύπαιθρο, τις συναυλίες και τα happening βιώνοντας παράλληλα την ομαδικότητα που έχει ως τρόπο ζωής η κουλτούρα της H-D.
Το Hellas διεκδίκησε και ανέλαβε δύο φορές την διοργάνωση του Super Rally στη χώρα μας. Η πρώτη ήταν το 2001 στην παραλία Δρεπάνου της Ηγουμενίτσας. Εκεί συγκεντρώθηκαν 5.000 μοτοσικλέτες και 8.000άτομα από 22 χώρες, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη συγκέντρωση μοτοσικλετιστών με διεθνή συμμετοχή που είχε γίνει μέχρι τότε στη Ελλάδα.
Η δεύτερη ήταν το 2010 στην στο δημοτικό Camping της Αγιάς στην Πάτρα. Εκεί βρέθηκαν πάνω από 6.500 μοτοσικλέτες και 9.000 αναβάτες σημειώνοντας την μεγαλύτερη οργανωτική επιτυχία για ένα ελληνικό Club. 
Το τετραήμερο στην Πάτρα είχε παγκόσμια απήχηση καθώς κατά τη διάρκειά του σημειώθηκε ένα ρεκόρ Guinness, το μόνο που έχει καταφέρει να αποσπάσει μία λέσχη μοτοσικλετιστών. Στις 22 Μαΐου πάνω από 2.404 Harley – Davidson σχημάτισαν την μεγαλύτερη παρέλαση και πέρασαν πάνω από την Γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου, προσελκύοντας τα media από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρθηκαν να καλύψουν την μοναδική αυτή στιγμή.

Οι εκδηλώσεις μας

 

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε μία σειρά από εκδηλώσειςμε κυριότερη την Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετών Harley-Davidson με την ονομασία National Rally. Γίνεται σε διαφορετικό τόπο κάθε Σεπτέμβριο και αποτελεί τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τέτοιου είδους στη χώρα μας. 
Καθιερωμένες εκδηλώσεις πλέον είναι το Χριστουγεννιάτικο Πάρτι που γίνεται είτε σε μεγάλο Night Club της Αθήνας είτε στη Λέσχη μας, το Bike Show στο οποίο βραβεύονται οι καλύτερες μοτοσικλέτες της χρονιάς, το Aegean Rally κατά το οποίο αποβιβαζόμαστε με τις μηχανές μας σε ένα νησί του Αιγαίου, ενώ συνεχώς διοργανώνονται εκδρομές, συγκεντρώσεις, γιορτές, πάρτι με διάφορα θέματα, αλλά και happenings.

Η Λέσχη μας είναι ανοικτή για τα μέλη της και τους φίλους τους κάθε Τετάρτη και Παρασκευή μετά τις 9 το βράδυ.