Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Harley-Davidson

δημιουργήθηκε το 1990 από 20 ιδρυτικά μέλη.
Γνωστή στο χώρο ως «Club Hellas» λόγω της σύντμησης της ξενικής της ονομασίας Harley Davidson Club Hellas, είναι η παλαιότερη και πλέον αναγνωρισμένη ομάδα μοτοσικλετιστών στην Ελλάδα και δεν έχει καμία σχέση ή εξάρτηση από την κατασκευάστρια εταιρία, εκτός φυσικά από την αγάπη και τον θαυμασμό που μοιράζονται τα μέλη της για τα θρυλικά μηχανήματα που κατασκευάζει.

Σκοπός της δημιουργίας της ήταν η οργάνωση της κοινότητας των ελλήνων μοτοσικλετιστών και ιδιαίτερα των ιδιοκτητών H-D και γενικά η προώθηση της ομαδικότητας, του μοτοσικλετισμού, του τουρισμού και της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.

Για να πετύχει αυτούς τους στόχους το Club Hellas διοργανώνει εκδρομές, ταξίδια, πάρτι, συγκεντρώσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις που απευθύνονται και προσελκύουν όχι μόνο τα μέλη της και τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών H-D, αλλά και τους πολυάριθμους φίλους και θαυμαστές της Harley και της κουλτούρας που τη χαρακτηρίζει.

Τέλος, μέσα στους σκοπούς και τα ενδιαφέροντα του Σωματείου είναι η φιλανθρωπική δραστηριότητα, η διάδοση του πνεύματος του μοτοσικλετισμού και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του μοτοσικλετιστή. Η ανταπόκριση των φίλων της H-D ήταν από την πρώτη στιγμή ενθουσιώδης και έτσι η Λέσχη μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από 600 αιτήσεις για εισδοχές νέων μελών.

Αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 150 προσεκτικά επιλεγμένα μέλη, ενώ κατά τα προηγούμενα 20 έτη, έχουν φορέσει περήφανα τα διακριτικά της περίπου 250 ιδιοκτήτες Harley.

Η πρώτη στέγη του Club Hellas δημιουργήθηκε το 1992, στο Θησείο στην Πλατεία Ασωμάτων. Πολλοί εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να αναπολούν τα ξέγνοιαστα εκείνα χρόνια, καθώς όμως τα μέλη και οι φίλοι της λέσχης αυξάνονταν, μεγάλωναν και οι ανάγκες.

Έτσι, το Δεκέμβριο του 2003 μετακομίσαμε σε νέο κτίριο στη Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως 52, πίσω από το Γκάζι, ενώ τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε στο Περιστέρι Αγ. Παρασκευής 50. Ο χώρος είναι μεγάλος και λειτουργικός και έχει τη μορφή φιλόξενου bikers bar όπου μπορούμε να πραγματοποιούμε τις κάθε λογής εκδηλώσεις μας.

Κατά καιρούς είχαμε μέλη και εκτός Αθηνών, από τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Πάτρα και την Κρήτη. Τα πρώτα επίσημα παραρτήματα της Λέσχης μας ήταν στη Χρυσούπολη Καβάλας, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κω και στη Θεσσαλονίκη, όμως σήμερα, εκτός από το Club της Αθήνας, λειτουργεί μόνο το μεγάλο παράρτημα της συμπρωτεύουσας με περίπου 40 μέλη.

Η Ευρωπαϊκή μας παρουσία

Super Rallies 2001, 2010 & 2021

Η δυναμική της Λέσχης μας δεν περιορίζεται στα στενά όρια της χώρας μας. Το Club Hellas έγινε από πολύ νωρίς (από το 1993) μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Λεσχών Harley-Davidson (FH-DCE).Η Συνομοσπονδία αποτελείται από 60 Ευρωπαϊκές Λέσχες με πάνω από 20.000 μέλη.

Κορυφαία εκδήλωση της είναι η Ετήσια Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών H-D, γνωστή σε όλη την Ευρώπη με τον τίτλο Super Rally. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα και προσελκύει χιλιάδες φίλους που καταφθάνουν πάνω στις μηχανές τους, για να απολαύσουν τη ζωή στο ύπαιθρο, τις συναυλίες και τα happening βιώνοντας παράλληλα την ομαδικότητα που έχει ως τρόπο ζωής η κουλτούρα της H-D.

Το Club Hellas διεκδίκησε και ανέλαβε δύο φορές την διοργάνωση του Super Rally στη χώρα μας.

Η πρώτη ήταν το 2001 στην παραλία Δρεπάνου της Ηγουμενίτσας. Εκεί συγκεντρώθηκαν 5.000 μοτοσικλέτες και 8.000 άτομα από 22 χώρες, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη συγκέντρωση μοτοσικλετιστών με διεθνή συμμετοχή που είχε γίνει μέχρι τότε στη Ελλάδα.

Η δεύτερη ήταν το 2010 στην στο δημοτικό Camping της Αγιάς στην Πάτρα. Εκεί βρέθηκαν πάνω από 6.500 μοτοσικλέτες και 9.000 αναβάτες σημειώνοντας την μεγαλύτερη οργανωτική επιτυχία για ένα ελληνικό Club. Το τετραήμερο στην Πάτρα είχε παγκόσμια απήχηση καθώς κατά τη διάρκειά του σημειώθηκε ένα ρεκόρ Guinness, το μόνο που έχει καταφέρει να αποσπάσει μία λέσχη μοτοσικλετιστών. Στις 22 Μαΐου πάνω από 2.404 Harley – Davidson σχημάτισαν την μεγαλύτερη παρέλαση και πέρασαν πάνω από την Γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου, προσελκύοντας τα media από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρθηκαν να καλύψουν την μοναδική αυτή στιγμή.

Για το 2021 μας δίνεται και πάλι η δυνατότητα να διοργανώσουμε το Super Rally στην Ελλάδα. Πρόθεση μας είναι να αναβιώσουμε είκοσι χρόνια μετά την επιτυχημένη διοργάνωση στην παραλία Δρεπάνου της Ηγουμενίτσας, δίνοντας και ένα στοιχείο επετειακό. Η διοργάνωση θα γίνει από 20 έως 24 Μάιου 2021. Αναμένεται να συμμετέχουν άνω των 8.000 μοτοσυκλετών και περίπου 10.000 ατόμων, φίλων της μοτοσυκλέτας Harley-Davidson από όλη την Ευρώπη. Για την εκδήλωση θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης από το Internet σε όλη την Ευρώπη, ενώ θα τυπωθούν αφίσες και θα αναρτηθούν σε σημεία ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει κάλυψη από τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.